nedelja, 18. januar 2015

Distress marker vs. Crayola

Že dolgo se spravljam, da objavim nekaj napotkov za lažje ustvarjanje pa si nikoli ne vzamem toliko časa da jih dejansko objavim. Danes objavljam primerjavo med tako opevanimi distressi in crayola markerji.


Moram priznati, da sem si jih kar dolgo želela in tudi kupila vendar sem po primerjavi le teh spremenila svoje mnenje. Uganeš kateri metuljček je pobarvan z distress markerjem (tattered rose) in kateri z Crayola markerji?

 
 
Levi je pobarvan z Crayola markerji desni pa z distresi. Oboji markeji se super zabrisujejo, lahko direktno na papir ali pa meni ljubši način kos t.i. nevidnega selotejpa na akrilni blok, in potem z čopičem na papir. Če z flomastrom podrsamo direktno na akrilni blok sploh nimam občutka da je na njem kaj barve, če prej nanj prilepim selotejp mi je učinek boljši ker vidim koliko barve sem nanesla.
 
 
Pri barvanju mojih odtisov sem uporabila distress marker na desni strani rožice in crayola markerje na levi strani rožice. Opaziš razliko?
 
Sedaj jo vidim ampak samo v ceni, ne rečem da distressi niso super so pa za to kar ponujajo bistveno predragi, skoraj isti učinek sem dosegla ko sem svetla roza marker iz kompleta dvanajstih Crayola markerjev pomešala z kanček sive na akrilnem bloku. Definitivno bom investirala v nakup novih Crayola markerjev (komplet 50), ker so me totalno navdušili in prebudili mojo ustvarjalno energijo. Super je če v vodo z katero zabrisujemo ali distrese ali katerekoli druge markerje dodamo 1,25ml glicerina (zadostuje za cca.10 ml vode), glicerin merim z žličko ki jo ponavadi dobim zraven kakšnih sirupov iz lekarne. Z takšnim polnilom si lahko naredimo wink of stella marker (o tem naslednjič), osvežimo posušene markerje ter blazinice seveda.
 
 
Recept za distress barve je torej, da barvam Crayola markerjev dodamo kanček sive, tako dobimo malce starinski distress videz, za barvanje je izbira papirja zelo pomembna zato se splača malce pobrskati naokoli, kajti isti marker se drugače odziva na drugem papirju (odvisno od vpojnosti papirja, kako se marker zabrisuje), tako dobimo z enim markerjem dva različna videza. (jaz uporabljam Fabriano satin cold press). Do naslednjič vam želim en velik ustvarjalni pozdrav.
 
 
  

2 komentarja:

  1. Na slikah res ni videti velikega odstopanja.
    Glicerin :) še nisem nikoli uporabila, hvala. Lp

    OdgovoriIzbriši
  2. Jaz ga vedno dodam ko barvam z vodotopnimi mediji, in pripomore k veliko lepšemu zabrisovanju barv. Ga je pa možno po zelo ugodni ceni vendar literski steklenici kupiti v Merkurju, v manjši količini in malce večji ceni pa je dostopen v lekarni. To je res vsestransko uporabna zadevica.

    OdgovoriIzbriši

Hvala vam za vaše čudovite komentarje.
Thank you for all your wonderful comments.